pågående projekt

Proqvi är en liten förening men vi har mycket engagemang, kunskap inom projektledning och sociala experiment, idéer och drivkraft! Vi brinner för kvinnors ställning i samhället och driver samt är gärna med och medverkar i, projekt som stärker kvinnors röst och jämställdhet. Vi jobbar mycket med ungdomar oavsett kön för att vi tror på att utbildning och kultur kan förändra unga människan till bättre, var än utgångspunkten ligger.

Vi driver lokala och internationella projekt och samverkar gärna tvärs över gränser, geografiska som professionella. Idag har vi dessa projekt och initiativ aktuella:

Tusenmila tjejklubben 2.0 är ett lokalt projekt som drivs med stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. Projektperiod är juni 2016-maj 2017 och avser år 2 av 3.

EWE-EWRA är ett tvärsektoriellt  internationellt projekt inom programmet Erasmus+, Key Action 2 Strategisk partnerskap där experter från Spanien, Turkiet och Sverige samverkar kring metodutveckling för kvinnors entreprenörskap på landsbygden. Projektperiod är juli 2015- juni 2017.

Texttill dagen är en satsning på kraften av berättelse av sin historia i olika tillgängliga former, från text till textil. Planerad tid för genomförande är 5 juni 2017. Med stöd från Sparbanksstiftelse Skåne.

EU-seminar och utflykt, en initiativ som planeras av oss med stöd från MUCF i samband med firandet av europeiska ungdomsvecka samt att programmet Erasmus+ firar 30 år! Planeras till 5-6 maj 2017 och omfattar ett seminarium med en workshop om EU-projekt för ungdomar, samt en utflykt med erfarenhetsutbyte till Borås.

Sommarlov! med stöd från Bjuvs kommun, 10 gånger under 10 veckor ska vi ha aktiviteter för  barn 9-15, för både kropp och själ: yoga, dans, simning.

Skåne Innovation Week: vi samverkar med Winnet Skåne och anordnar ett seminarium kring frågan av kvinnors initiativ och engagemang, med utgångspunkt i socialt entreprenörskap. Evenemang äger rum den 31 maj 2017.