kort om organisationen och medlemskap

Ideella föreningen proQvi har funnits sedan 2010 och startades som ett lokalt resurscentrum, ett forum för för kvinnor med utländsk bakgrund att mötas och stödja varandras ambitioner, idéer och lärande. Under tiden har aktiviteterna utvecklats och från lördagsmöten då vi övade svenska och utforskade olika rörelseformer, har vi gått vidare till och testat samhällsorientering, simskolan för vuxna kvinnor, och även breddade våra vyer till ungdoms- och experiment evenemang: internationella kulturfestival och utbyten. Mer om dessa kan du läsa under “avslutade projekt”.

Projekt är något vi brinner för. Vi letar ständigt efter nya sätt att tackla minst omdiskuterade frågor och vi gör det genom att lyfta våra medlemmarnas initiativ. Hur än djärva dem är, det finns lärdomar att hämta i varje experiment. Vägen till ett starkt och hållbart samhälle tror vi ligger genom var och en medmänniskans  lycka, och lyckan är när du är trygg, omgiven av dem som förstår dig, och gör det du älskar.

Ja vi är en förening med fokus på integration, mångfald och personlig utveckling för kvinnor. Men det betyder inte alls att vi jobbar med kvinnor som en isolerad grupp. Tvärtom. Vi vill träffa på och bearbeta som mycket som möjligt av kompetens och möjligheter som finns där ute, för att skapa så bra förutsättningar för kvinnors utveckling som möjligt. Alla är välkomna att höra va sig med sina tankar, idéer, frågor eller förslag. Men jämna mellanrum anordnar vi ungdomsevenemang där tjejer, killar och transpersoner är välkomna att delta. Håll koll via sociala media eller anmäl dig till vår mejlutskick så får du all färsk info om det som händer hos oss!

Som medlemmar i föreningen är alla tjejer välkomna , inklusive personer som känner sig som sådana. Män och organisationer kan vara stödmedlemmar utan rösträtt, och stödet vi som vilken ideell förening som helst, uppskattar jättemycket! Skillnaden mellan att vara en medlem och inte vara en, är smidighet av er deltagande i våra aktiviteter. Som medlem har du:

  • rabatter på vissa evenemang
  • deltagande i internationella projekt
  • försäkring under deltagande i föreningens aktiviteter
  • exklusiv information om spontant panerade evenemang

För att bli medlem i föreningen, kontakta oss via tusenmila@gmail.com och meddela ditt namn, adress, personnummer och främsta intresse, och sätt i 100 kr på föreningens Bg, glöm inte att ange ditt namn vid inbetalningen.

ProQvi har sitt säte i Ekeby, Bjuvs kommun. Vi har både lokala aktiviteter och internationella projekt.

2018

International Association for Women and Youth