Tusenmila Talangskolan

tusenmila projektet lila

Året 2015 när vi inledde projektet Tusenmila talangskolan, har  vi också insett att metoder som vi använder för att stärka kvinnor på landsbygden, är efterfrågade och måste utvecklas vidare. Förra årets satsning på att hitta och matcha kvinnors intressen mot befintliga utbudet, visade att det befintliga utbudet inte ens nära motsvarar kvinnornas intressen och ambitioner. Vi satsade på att stödja kvinnor på deras egna villkor, genom att utveckla deras egna initiativ.

Tusenmila, är tjejer och kvinnor på landsbygden kring Söderåsen som tillsammans stödjer och stärker varandra och sig själva i sin utveckling och etablering, med aktiviteter, evenemang, kurser, mingel, utflykter och allt vi vill prova på. Tusenmila startades som ett projekt med stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF och har växt till ett flerårigt lokalt projekt på väg att bli en egen organisation med kvinnoföreningen ProQvi som paraply.

Nya deltagare och förbipasserande, främmande och bekanta, systrar och kollegor, sponsorer och kritiker, alla var varmt VÄLKOMNA!

International Association for Women and Youth